Olej z opuncji figowej rafinowany

24,9069,90

Rafinowany.  Wytwarzany z pestek opuncji figowej. Nadaje się do użytku przez każdego, jednak szczególnie doceniany przez posiadaczy cery dojrzałej – nazywany „naturalnym botoksem”. Jest najbardziej luksusowym olejem na świecie.

 

Kolor: Przezroczysty/złocisty
Zapach: Delikatnie ziołowy
Właściwości: Rafinowany
Życie na półce: 2 lata
Temperatura przechowywania: Pokojowa
Struktura: Olej
Kraj pochodzenia: Maroko
INCI: Opuntia Ficus – Indica Seed Oil

 

Zawiera:
– nienasycone kwasy tłuszczowe: Kwas linolowy OMEGA 6 i kwas oleinowy OMEGA 9
– fitosterole
– witamina E w postaci gamma-tokoferolu
– Witamina K w postaci filochinonu

 

Doskonały w pielęgnacji:

Cera dojrzała – olej z opuncji figowej jest zalecany w szczególności dla cery dojrzałej ze zmarszczkami,
trądzikowa – zwalcza zaskórniki i oczyszcza zapchane porów,
wrażliwa – łagodzi skórę wokół oczu, ust, dłoni i szyi,

Włosy – odżywia  włosy i sprawia, że stają się bardziej elastyczne,

Ciało – jako uzupełnienie ochrony podczas opalania.

Pojemność

100 ml, 30 ml

Na razie nie ma opinii o produkcie.

Be the first to review “Olej z opuncji figowej rafinowany”

Kategoria:
Aktualizacja ..
Twój koszyk jest pusty.