Olej jojoba

15,9051,90

Organiczny tłoczony na zimno. Ciekły wosk otrzymywany z nasion krzewu jojoba, inaczej simondsii kalifornijskiej.

 

Kolor: Jasny złoty
Zapach: Bez zapachu
Właściwości: Organiczny
Życie na półce: 2 lata
Temperatura przechowywania: Pokojowa
Struktura: Olej
Kraj Pochodzenia: Hiszpania
INCI: Simmonondsia Chinensis (Jojoba) Seed Oil Organic

 

Zawiera:
– Palmitynian cetylu
– Skwalen
– Alkoholole alifatyczne
– Fitosterole
– Witaminę F

 

Doskonały w pielęgnacji:

Ciało – redukuje rozstępy i blizny

Każdy rodzaj cery – jest bardzo łagodny i może być stosowany nawet przez alergików; imituje naturalne tłuszcze wytwarzane przez człowieka, dlatego idealnie się wchłania i nie pozostawia błyszczącego filtru, ma działanie antytrądzikowe

Włosy – jako odżywka do włosów i środek przeciwko puszeniu się włosów; doskonale nawilża skórę głowy i pozwala pozbyć się łupieżu

Dłonie i paznokcie – zmiękcza skórki wokół paznokci

 

 

Pojemność

100 ml, 30 ml

Na razie nie ma opinii o produkcie.

Be the first to review “Olej jojoba”

Kategoria:
Aktualizacja ..
Twój koszyk jest pusty.